TCA peeling

Huidtherapie

TCA peeling

Soorten peeling 

De kliniek beschikt over alle drie de peelings van ZO Medical, ontwikkeld door Zein Obagi. Tijdens een consult zal de arts u adviseren of een peeling voor u het gewenste resultaat zal geven. Elk van de drie peelings heeft zijn eigen indicaties. 

De Enzymatic Peel is de meest oppervlakkige peel, voor thuisgebruik. Deze peel vraagt geen specifieke voorbereiding van de huid door middel van Zein Obagi huidproducten. Er zijn geen beperkingen ten aanzien van blootstelling aan UV licht. 

De 3-Step Peel is een diepere peel en de Controlled Depth Peel is de diepste chemische peeling. Het zijn chemische peelings. Het is uitermate belangrijk dat de huid wordt voorbereid voor elk van deze peelings, bij voorkeur door middel van het gebruik van Zein Obagi huidproducten. 

Deze peelings worden in de kliniek uitgevoerd. De behandelde huid mag een (korte) periode voor en na de peeling niet worden blootgesteld aan UV licht. 

Wat is een chemische peeling? 

Met behulp van een lokaal op de huid aangebracht zuur wordt een deel van de huid verwijderd, met als resultaat een verbetering van textuur, poriën, pigmentvlekken, rimpels, littekens en huidverslapping. Dit kan de huid van het gelaat zijn, maar ook andere delen van het lichaam kunnen een peeling ondergaan. 

Hoe werkt het? 

TCA staat voor trichloorazijnzuur, een zuurverbinding die een bepaald reactieproces in de huidcellen activeert. Door de inwerkdiepte van de peeling wordt de celdeling in de lederhuid (de dermis) gestimuleerd. Hierdoor gaat de productie van elastine en collageen omhoog en gaat je huid zich weer gedragen als een jongere huid. De dikte van je huid neemt toe en de dikte van de dode huidlagen neemt af. Een peeling met TCA is geschikt voor alle typen huid zoals een dikke huid met grove poriën, een zeer dunne huid of een gevoelige huid. 

Jonge huid 

Voor de jonge huid met een dunne hoornlaag en fijn opperhuid kan de Easy TCA peeling ingezet worden. Deze medium peeling is een combinatie peeling die met een speciale base solution (met o.a. vitaminen, antioxidanten e.d.) wordt bereid. Deze vloeistof dringt langzaam binnen. Hierdoor ontstaat er een gecontroleerd ontstekingsproces en wordt de bovenlaag van de huid afgestoten.

Wat kost een chemische peeling? 

De prijs (per peeling) is afhankelijk van het soort en de diepte. Voor de Invisapeel en de 3-Step Peel geldt een vaste prijs. 

Maak nu je afspraak!