Zo SKIN Health

De producten van ZO Skin Health zijn ontwikkeld voor diegene die dagelijkse huidverzorging serieus neemt. 

Het werd wel de cosmetische lijn genoemd. We kunnen gerust stellen dat deze lijn zijn gelijke niet kent en misschien doet het woord “cosmetisch” wel niet helemaal recht aan de effectiviteit van deze producten. 

Na de intergratie van de medische lijn ZO Medical in de cosmetische lijn ZO Skin Health wordt er sinds 2018 geen onderscheid meer gemaakt tussen cosmetisch of medisch. 

Verschillende stappen 

ZO Skin Health bestaat uit verschillende producten met als doel reinigen, exfoliëren of peelen, producten voor een specifiek indicatie, kalmerende en hydraterende producten en zeer effecieve zonbescherming. Ook zijn er verschillende producten voor het lichaam. 

Retinol 

Een van de belangrijkste ingrediënten van ZO Skin Health is retinol, oplopend tot 1%. Dit percentage is beduidend hoger dan in enige andere cosmetische lijn. 

Retinol wordt in de cel omgezet in tretinoïne, waarna het onder andere de collageen en elastine productie stimuleert. Hierdoor wordt de huid steviger en elastischer. Het leidt ook tot meer hyaluronzuur. De functie van hyaluronzuur is het binden van water. Het gevolg is dat retinol dus leidt tot een beter gehydrateerde huid. Tenslotte remt retinol de overmatige productie van pigment en talg. 

Anti-oxidanten 

Een andere belangrijke component van ZO Skin Health zijn diverse anti-oxidanten, aanwezig in verschillende producten. We weten ondertussen dat anti-oxidanten essentieel zijn voor het verminderen van schade door onder andere UV.

Wat zijn de indicaties voor ZO Skin Health? 

Primaire indicaties zijn gericht op het verbeteren van de huid van het gelaat, hals, decolleté en handen – maar ook elders op het lichaam kunnen ZO Skin Health producten worden toegepast. 

 1. Huidveroudering en gezonde huid 
  ZO Skin Health is zeer geschikt voor de behandeling van milde tekenen van huidveroudering, alsmede preventie daarvan. En voor het bereiken en behouden van een gezonde huid. Hiervan is sprake indien aan de volgende voorwaarden is voldaan:
 • Glad met fijne textuur en kleine porien 
 • Stevig, veerkrachtig met ronde contour 
 • Goede hydratatie 
 • Egale kleur 
 • Niet gevoelig voor (externe) prikkels 
 • Vrij van ziekte, snel en goed genezend 

 

Denk bij toepassingen voor ZO Skin Health aan het behandelen van fijne lijntjes, rimpels, een droge, doffe, ruwe huid, vergrootte poriën en grove textuur. 

Soms kan een huid ook gevoelig zijn doordat de huidbarriere verstoord is, bijvoorbeeld in geval van veroudering, verkeerd gebruik van cosmetica of door chronische ontsteking van de huid, zoals bij rosacea. Hierdoor zal de huid overmatig reageren op (externe) prikkels. Een van de eerste stappen in de behandeling is het herstellen van de huidbarrière. 

 1. Ontstekingen 
  Acne en rosacea zijn specfieke aandachtsgebieden. Vaak zijn diverse producten noodzakelijk om de ontsteking maximaal onder controle te brengen. 
 2. Pigmentvlekken 
  Diverse soorten pigmentvlekken kunnen we behandelen met ZO producten. Het betreft ouderdomsvlekken ofwel zonnevlekken, sproeten, zonbeschadigde huid, zwangerschapsmasker en zogenaamde post-inflammatoire hyperpigmentatie 

 

Reguliere controles in de Tache de beauté skin clinic zijn aan te raden, om zo het ZO regime wanneer nodig aan te passen, op basis van de verbeterde huid en/of nieuwe doelstellingen.